Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Programok, események

Ön is tölthet fel hírt ebbe a rovatba! Hogyan?

  • Alkalmi feltöltéshez nem kell regisztrálni, csak jelentkezzen be és használja a "vendeg" felhasználónevet és a "vendeg" jelszót. 
  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattints ide!

  • Ha rendszeresen küldene cikkeket, javasoljuk, hogy előbb regisztráljon itt, mert akkor a neve (szervezetének neve) alatt jelennek meg a cikkei. 
  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

A beküldött anyagok csak szerkesztői jóváhagyás után jelenhetnek meg. A szerkesztés, valamint a publikálás indoklás nélküli megtagadásának jogát fenntartjuk.

                    Lurdy2404.jpg

              Karácsonyi ajándékok a természet kincseiből

Semmi sem lehet szebb, mint amit a természet alkot. Évezredek, évmilliók kitartó „munkája” és a körülmények szerencsés összjátéka volt szükséges még a legelterjedtebb kristályok (pl. kvarcok) megalkotásához is. A természet nagyon kreatív. Ékkövei színben, formában és egyéb fizikai jellemzőiket tekintve igen változatosak. Az ásványvilág legjavával az évente többször megrendezésre kerülő Lelkes Ásványbörzéken találkozhat. Az év utolsó rendezvényére Advent 3. hétvégéjén, 2021. december 10-11-12-én, péntek – szombat - vasárnap kerül sor. A 24. Lurdy Házi Ásványbörze remek alkalmat kínál arra, hogy hazai vagy külföldi ásványokból, szikrázó drágakövekből, ékszerekből, egyedi kézműves alkotásokból, ásványi faragványokból és használati tárgyakból válasszon szeretteinek ajándékokat. A nagyszabású rendezvény 150 kiállítója szakmai tanácsokkal is segíti majd a választást.

A turné igazi ünnepnek ígérkezik mind Justin, mind a rajongói számára, akik már türelmetlenül várják az új showkat. 

                                  

                      KISKÉPZŐ FOTÓ MOST 2021

A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztályának kiállítása

(2021. november 11. – 2021. december 9. – Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériája)

Kisképző Fotó Most 2021 címmel csatlakozik a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztálya kiállításával a Fotóhónap fesztiválhoz. A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében évente megvalósuló Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata. 2021-ben mintegy 35 tárlatot és számos kísérőeseményt kínál a Fotóhónap sokszínű programja.

 

                              

NOVEMBER 2022
November 28    London, O2 Arena
November 30    Berlin, Mercedes Benz Arena

DECEMBER 2022
December 1       Frankfurt, Festhalle
December 2       Rotterdam, Ahoy Arena
December 4       Brussels, Paleis 12
December 6       Paris, AccorHotels Arena
December 18     Budapest, Aréna
December 19     Prague, O2 Arena
December 20     Vienna, Stadthalle
December 21     Krakow, Tauron Arena
December 22     Lodz, Atlas Arena

 

2021. november 11-én 18:00-kor Káli-Rozmis Barbara könyvbemutatóval egybekötött előadást tart a Batthyány téren, a Nightingale Event Rendezvényházban (1011 Budapest, Fő utca 41.) az októberben megjelent könyve kapcsán. A 468 oldalas, több, mint kétszáz képpel illusztrált kiadvány címe: Erzsébet királyné és a magyarok. Barátság vagy szerelem? (Helikon Kiadó)

Az esemény díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi e-mail címen jelezze: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nekünk, magyaroknak az egyik legérdekesebb kérdés a királyné Andrássy Gyula gróffal való kapcsolata, amelyről máig számtalan találgatás és mendemonda kering a köztudatban.
Két különleges ember találkozására került sor 1866. január 8-án. Odakint hideg volt és szállingóztak a hópelyhek, amikor az izgalomtól kipirult arcú osztrák császárné a bécsi Burgban fogadta a magyar küldöttséget, élükön Andrássy Gyula gróffal. Az első pillanattól kezdve hatalmas erővel hatottak egymásra, és hamarosan kialakult közöttük egy szoros kötelék, amely kiállta az idők próbáját az intrika szövevényes légkörében is. Barátság vagy szerelem volt ez a különleges kapcsolat? Hogyan állt hozzá a másik két leginkább érintett fél: I. Ferenc József és Andrássyné Kendeffy Katinka grófnő? A könyv alcíme vonatkozik a királyné férjével való kapcsolatára is, amelyet sokféleképpen értelmeznek.

Történelmi pillanatokat élünk, mert ezekben a napokban hallottunk először zenét a Magyar Zene Háza már befejezett nagyteremében, az eredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta – mondta Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezetője - adta hírül a Budapest Liget Project közleményében. 

                SZRLM próbafotók_Magyar Nemezti Táncegyüttes_Gádoros Márk (1).jpg

Női lélek, férfierő, szenvedély és boldogság, hit és hazaszeretet – megannyi ihlető érzelemre komponált koreográfiát az elmúlt évtizedek során a Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész. Most közös alkotómunkájuk tematikusan válogatott koreográfiáit mutatják be SZRLM címen társulatukkal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel október 27-én a Müpában.

 

Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében évente megvalósuló Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata. A fesztivál fő kiállításán a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy ikonikus fotográfus munkái kerülnek a közönség eléFekete fény című tárlaton Margaret Watkins 120 fényképe látható, amelyeket 1914 és 1939 között készített. A kiállításon megfigyelhetjük a két világháború közötti festői és modernista fotótörténeti műfajok átmeneteit, portrék és tájképek, modern csendéletek és utcai jelenetek, reklámok és iparművészeti munkák egyaránt találhatók a képek között. A reklám területén alkotó művészfotográfusok egyike lett – a korban avantgárd módon nőként –, a hétköznapi tárgyakról készített felvételei, egyedi látásmódja megalapozták a közízlés új normáit. A nagyszabású bemutatóval együtt 2021-ben mintegy 35 tárlatot és számos kísérőeseményt kínál a Fotóhónap sokszínű programja. A kiállítások mellett országszerte tárlatvezetések és szakmai előadások töltik meg az október közepétől november végéig tartó időszakot.

Mai Manó Ház: 2021. október 12. – 2022. január 16.  

              gyűrűFB.jpg IMG_20201122_132349.jpg

Farkas Beáta 2019 decemberében a Budapesti Művelődési Központ amatőröknek kiírt iparművészeti pályázatán egy kiállítási lehetőséget nyert. Ezt a rendezvényt többször is el kellett halasztani - így az eltelt idő elég volt az ötvös szakképesítés megszerzéséhez. A kiállításon az elmúlt közel két év tárgyaiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55.

Megnyitó időpontja: 2021. október 19. 18 óra

Nyitva tartás: hétköznap 9-19 óráig, szombaton: 13-18 óráig.

A Budapest rovat további hírei

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
Készíts egy barátaidnak szóló meggyőző, maximum 3 perces videót arról, hogy miért legyenek ők is az internet ászai!
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
A turné igazi ünnepnek ígérkezik mind Justin, mind a rajongói számára, akik már türelmetlenül várják az új showkat.
Idén harmadik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum a díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várta, akik a saját területükön...
Napjainkban a stressz, a rendszertelen életmód, az étkezési szokások és számos egyéb tényező hatására sokan szenvednek valamilyen emésztési problémától, amelynek gyökerét orvosi vizsgálatok által...
A koronavírus-járvány 4. hulláma során ismét kulcskérdéssé vált, hogy ki és mikor veszi észre magán a Covid tüneteit, és mikor tudja diagnosztizálni azt.
A magyar családi patikák országos hálózatát működtető Kulcs Patikák az SOS Gyermekfalvak támogatásával indítja el hosszútávú jótékonysági programját.
Hazánkban is látható lesz mozivásznon Sylvester Stallone 1985-ös kultfilmje, a Rocky 4. sokak által várt, digitálisan felújított és teljesen újravágott, eddig sosem látott jelenetekkel bővített...
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

A címlapról

A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók...
A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali...
A turistajelzések ismerete életet menthet, de mindenképp hasznos...
A látogatási tilalomhoz köthető kivételekről az országos...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech