Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Február 9-én nyílik a 29. FeHoVa, a régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban több mint 200 kiállító mutatja be újdonságait; a rendezők számos szakmai programmal várják az érdeklődőket.

Négy napon át tart az idei FeHoVa, amely – a X. jubileumi FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítással (CAC, CACIB) együtt – négy pavilonban várja a látogatókat. Az év legjelentősebb horgász, vadász és természetjáró eseményén több mint 200 kiállító vesz részt. A kiállításon számos ország képviselteti magát, köztük Ausztria, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Lengyelország, Namíbia, Olaszország, Pakisztán és Szlovákia.

Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Bejárat: I. és III. kapu

Nyitva tartás: 2023. február 9-12

Csütörtök: 9 – 18 óráig

Péntek:       9 – 19 óráig

Szombat:     9 – 18 óráig

Vasárnap:    9 – 17 óráig

Az eseményt hatalmas bulival ünnepelte meg. Három hete egy barátja döbbentette rá, hogy ezt a kerek számot meg kell ünnepelni. Bár Marcellina nem akart bulit tartani, végül engedett, és barátai segítségével rövid idő alatt szervezett egy születésnapi bulit a Vakok Intézetében. A partira ismert zenészek és énekesek is ellátogattak, hogy felköszöntsék az örökifjú énekesnőt. "Fel sem tudom fogni, hogy már ennyi idős vagyok, belül még mindig tininek érzem magam, akinek rengeteg álma és terve van. Ez nem is lehet igaz" – kezdte viccelődve, aki meglepetésműsorral várta a vendégeit: felelevenítette zenei munkásságát, bemutatta új videóklipjét, valamint egy divatbemutatón a nemrég elkészült sportruha-kollekcióját is.

Befejezésül hozzátette: "Nem számít ha 70, mert az életkedvem 40, és ez így van rendben...."

Gratulálunk, és további jó egészséget kívánunk.

 

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon sokfelé havazhat, és érdemi hótakaró is kialakulhat – tájékoztat oldalán az Időkép.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.

Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerdán.

Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a szorongás problémája. Vannak azonban olyan egyszerű technikák, amelyekkel már általános iskolában megtanulhatják kezelni a stresszt.

Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a generálkivitelező Budapest és környékén való alkalmazása ilyen népszerű manapság? Tarts velünk és tudj meg többet!

Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése kedden, egy hónapon keresztül bárki véleményezheti a stratégiai anyagot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Magánszemélyek is vásárolhatnak olajkútrészeket, neves cég nyitott irodákat nálunk

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti. Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek.

Az elmúlt öt évben a hazai nagybefektetők is elkezdtek nyitni az olajkutak felé, az idő pedig azt igazolta, hogy a magánszemélyek számára is elérhetővé kell tenni ezt a kiszámíthatónak tartott befektetési formát. Az olaj köztudottan rengeteg pénzt termel, elég csak Dubajra, Katarra vagy Dallasra gondolni. A befektetésben érintett kutak jellemzően már működő egységek, a havonta kitermelt olajmennyiség pedig rendszeresen tartálykocsikkal kerül kiszállításra Kansasban. Az elszámolást követően a bejegyzett tulajdonosok részére ki is fizetik a befektetésük után járó összeget a számlájukra.
„Egy hónapos elcsúszással ér Magyarországra a pénz, ami azt jelenti, hogy a júliusi bevételt augusztus végével kapja meg a résztulajdonos. A múltban bekövetkezett hozamok ugyan nem garantálják a jövőbeni hozamokat, de éves szinten akár 30 százalékos profitról is beszélhetünk. A jövedelem az Amerikai Egyesült Államokban adózik, és az utalások is dollárban érkeznek, így védve vannak az ügyfelek a pénzromlással szemben is” – sorolta.

Olaj mindig kelleni fog, és várhatóan csak drágább lesz
A
z amerikai vagy az arab világban szerzett tapasztalatokkal rendelkező, tájékozottabb ügyfelek már az indulás pillanatában nyitottak voltak az új lehetőségre, hiszen tudták, mire kell odafigyelni és mit kell keresni. Attól sem kell tartani, hogy a benzinkúterdők korában majd jönnek az elektromos autók, és ez beborítja az üzletet. Az olajiparnál ugyanis a lakossági autóhasználat mindössze 3 százalék, a kereskedelmi használattal együtt is csak 5 százalék. Azaz, ha ma megszűnnének az üzemanyaggal működő járművek, akkor is megmaradna az olajkereslet 95 százaléka.
A kőolajra ráadásul nincs alternatíva, a műtrágya, az aszfalt és a műanyag előállításánál is pótolhatatlan. Az elkövetkező 50 évben a fogyasztás pedig tovább fog nőni, ami a szakértők szerint további olajáremelkedést hozhat magával, folytatta.

A különleges hangzású tanfolyamokra is nagy a kereslet

A hagyományos tanfolyamok mellett számos olyan képzéssel is találkozhatunk, amelynek létezéséről korábban elképzelésünk sem volt. Attól függően, ki milyen szakterületen mozog, más és más tűnhet meghökkentőnek, furcsának. Egy humán beállítottságú ember biztosan tágra nyitná a szemét a nyomástartóedény gépész vagy a robbanásbiztos berendezés szerelője tanfolyamon, míg másnak az egészségügyi kártevőirtó, a drogerista vagy éppen a demencia gondozó szakma okozna fejtörést.
„Fontosnak tartjuk, hogy tanfolyamot ne a hangzatos név, hanem érdeklődés alapján válasszunk. Ugyanakkor van előnye annak, ha nem a slágerszakmákat keresi valaki. Már a képzésen is jobban megvalósul a kiscsoportos oktatás, másrészt – mivel kevesen választják ezeket a szakmákat – nagy eséllyel tudunk hamar elhelyezkedni a munkaerőpiacon. De természetesen, mielőtt képzést választunk, érdemes előre tájékozódni a végzettséggel betölthető pozíciókról és a várható keresetről” – hívta fel a figyelmet Szabó Andrea oktatási szakértő.


2022 legérdekesebb szakmai képzései voltak:

Sörgyártó

Drogerista
Magánnyomozó
Robbanásbiztos berendezés szerelő
Betegkísérő
Demencia gondozó
Egészségügyi kártevőirtó

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech