Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben. Nem azért, mert kezelhetetlenül sokan vannak a boltban, hanem mert nincsenek nyitva a kasszák. Gerjesztik az igényt az önkiszolgáló kasszákra.

"Bepakoltam a bevásárlókocsiba néhány dolgot, fél szemmel a kasszát figyeltem. Hatalmas sor volt az egyetlen nyitva levő kasszánál és az önkiszolgáló kasszák előtt is. Na, megnézem a nonfood részt is, hátha addig nyitnak kasszát, kisebb lesz a sor - meséli ismerősöm. Nem ismeretlen a helyzet - gondolom én. Az utóbbi időben mindig ez van - válaszolok.

5-10 perc céltalan lézengés után újra a kasszák felé vettem az irányt, de semmi változás - folytatódik a hétköznapi történet.

Tapintatosan odamentem és szóltam az egyetlen kasszás fiatalembernek, aki készségesen azonnal jelezte is adóvevőjén a helyzetet. Lestem, melyik kasszára startolhatok rá, de az automata női hang csak az önkiszolgáló kasszákra hívta fel a figyelmet, ahol szintén 10 méteres sor állt.

Visszamentem a fiatalemberhez és kértem, hogy nyitnak-e másik kasszát. Azt válaszolta, nem tud senki jönni, mert árut kell pakolniuk. Megköszöntem, majd a kocsimat hátrahagyva, kisétáltam a boltból és átmentem a szemközti Penny Marketbe. Ott nem volt sor - mesélte ismerősöm. Láttam rajta, hogy újra átéli a bosszúságot.

Bevallom, annak idején azért pártoltam el a napi útvonalamba eső Penny Markettől, mert mindig hatalmas sor állt a kasszánál. Nem volt ritka, hogy 15-20 percbe is tellett, mire kifizettem az árut. A Lidl-Aldi páros viszont mindig nagyon rugalmasan alkalmazkodva kezelte a vásárolókat, mindig nyíltak a kasszák, ha 3-4 vásárlónál több várakozott.

Szemmel láthatóan változott a helyzet. Elhatározták, hogy mindenkit beterelnek az önkiszolgáló kasszákhoz. A vásárló pedig le van ...

--------------------------------

Kíváncsi lennék a véleményedre. Elmondod hozzászólásban?

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

Még több írás a blog rovatból

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.
Ha egy 7 évessel megy vásárolni az ember, gyakran nehéz kérdésekre kell válaszolnia.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.
A videó a Pesti úton készült. Jól demonstrálja a veszélyhelyzetet.
Janka ebben a videóban saját történetét meséli el – az általánosítás szándéka nélkül.
A politika beteg módon rátelepszik az emlékezetre. Véleménycikk.
Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.