A verseny fővédnöke    
  Tarlós István Budapest főpolgármestere
     
Védnökök    
  Dr. Benkő Tibor Honvédelmi miniszter
  Dr. Kásler Miklós Emberi erőforrások minisztere
  Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

 

Részletes program

Időpont: 2019. április 13. (szombat)
Rajt/cél: Margitsziget, központi út, a Margitszigeti Víztorony közelében

Tervezett távok és rajtidőpontok:

10:30 Telekom Vivicittá 3×2 km váltó

11:30 Telekom Minicittá iskolai nevezők 1. futama – 2400 m

12:00 Telekom Minicittá iskolai nevezők 2. futama – 2400 m

12:15 Telekom Vivicittá Gyaloglás – 2400 m

12:45 Telekom Minicittá egyéni nevezők futama – 2400 m

13:30 SUHANJ! Futam – 940 méter

14:00 Telekom Vivicittá Családi Futás – 940 méter

15:00 Telekom Midicittá 7 km

A Telekom Midicittá 7 km-es táv résztvevői a tervezett tempónak megfelelő zónából indulnak majd.

 

Időpont: 2019. április 14. (vasárnap)

Rajt: Margitsziget, Központi út, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bekötőútja közelében
Cél: Margitsziget, Központi út, a Margitszigeti Víztorony közelében

Rajt időpontja:

9:00  Telekom Vivicittá Félmaraton
Telekom Vivicittá Félmaraton Párban és Trió

13:00 Telekom Vivicittá 10 km

az esemény versenyigazgatója, Kocsis Árpád a következőt nyilatkozta:

– Az 1986 óta élő hagyomány tovább folytatódik és visszatér a Margitszigetre. A Vivicittá mindig elhozza a tavaszt és a 10 különböző táv lehetőséget nyújt a résztvevők tízezreinek, hogy ismét átéljék a futás, a mozgás, a sportos közösség adta egyedi élményeket. Az esemény remek propagandája az egészséges életmódnak, fontos eleme a “sportoló nemzet” gondolatának.

Számok és adatok

Létszámok:

Létszámcsúccsal zárult az idei előnevezési időszak, soha ennyien nem neveztek még, mint 2019-ben: 30155 fős az előnevezési lista.
Hétfő éjfélig 6300 iskolás jelentkezett a versenyre.

Belföld:

Az ország minden megyéjéből, több mint 1100 településről érkeznek résztvevők.

Megyék megoszlása nevezők szerint:
A nevezők kb. 1/3-a Budapestről érkezik. A legtöbb nevezőt adó megyék sorrendje: Pest megye, Fejér megye, Bács-Kiskun megye, Győr-Moson-Sopron

Külföld:

Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten. 89 országból több, mint 2000 külföldi állampolgárságú nevező.

Várható külföldi futók: több, mint 2000
Várható futóturisták (résztvevő+kísérő): közel 5000
Várható vendégéjszakák:  közel 15.000 éjszaka
Idén 88 országból érkeztek futók
Várható össz költés: több, mint 600 millió Ft

Névadó szponzor szerepvállalása

A 34. Telekom Vivicittán a Telekom a tettrekészséget, a kifogások elhagyását és az aktív részvételt ösztönzi. Ezt az üzenetet erősíti a vállalat idei CR aktivitása is:
A Telekom 1 millió forint adományt ajánl fel a SUHANJ! Alapítvány javára. A Suhanj! Alapítvány mind a Telekom Vivicitták során, mind alaptevékenységével nagy reputációt és széles ismertséget épített maga köré. Az alapítvány által közvetített értékek egyeznek az általunk is hangsúlyozni kívánt üzenetekkel és a tettrekészséggel. Az alapítvánnyal közösen készül fel a versenyre a Telekom idei kampányarca, Lukoviczki Réka, a „Robotlány”.

A Telekom munkatársai a nevezési díjaikat adomány fejében felajánlják a Hello Holnap! applikációkedvezményezettjei részére. Ki-ki maga választhatja ki, hogy mekkora összeget ajánl fel, és melyik szervezetet támogatja felajánlásával. Ezek a szervezetek a következők: Autistic Art AlapítványFelelős GasztrohősHumusz SzövetségPatrónus HázSUHANJ! Alapítvány, a JÖN Alapítvány, a Menhely Alapítvány, a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.

A felajánlott nevezési díj összegének várható értéke kb. 800 000Ft.

Szentkirályi ásványvíz

Szívünkben a szupererőnk: most futóhősként támogathatsz gyermekeket segítő alapítványokat

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás hivatalos ásványvize, a Szentkirályi idén is jótékonysági kampányt hirdet a versenyre készülő futók körében. A márka önkéntes futónagykövetei közreműködésével összesen 2 millió forinttal támogatja a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt, a Dévény Anna Alapítványt és a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt.
Magyarország vezető ásványvize jótékonysági akcióra hívja a futás szerelmeseit az idén 34. alkalommal megrendezett Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A Szívünkben a szupererőnk elnevezésű kampány során a Szentkirályi jóvoltából a futók összesen 2 millió forinttal támogathatják a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt, a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt és a Dévény Anna Alapítványt.A futószezon első jelentős, több tízezer embert megmozgató rendezvényén az önkéntes futóhősök mellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. futócsapata.

Az Erste Max Hitelkártya ajándéka – töltsd le a célfotódat díjmentesen!
Ingyenes Vivicittá-befutófotó az Erste Max Hitelkártya jóvoltából

A 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaratoni és 10 kilométeres távjának célba érkezőjeként az Erste Max Hitelkártya jóvoltából ingyen töltheted le a bsi.futofoto.huoldalról a befutófotódat. A fotók az esemény utáni hét második felétől lesznek letölthetőek.
A képek nagy felbontású oklevélformátumban vagy egyszerű befutóképként is elérhetők lesznek. Keresd a rólad készült fotót a bsi.futofoto.hu oldalon.

Jótékonyság a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Továbbra is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett szabadidősport eseményeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. A BSI által támogatott jótékonysági akciók eredményeiről folyamatosan tájékoztatunk híreinkben.
Tavalyi versenyünk jótékonysági termése 21.000.000 Ft volt.

Ezen a versenyen 11 jótékonysági szervezettel működünk együtt.

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát – tájékoztatta az MTI-t...
„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel elkötelezett barátja egymásnak. A diplomáciai kapcsolatok felvételének eredeti szellemében a két fél mindig tiszteletben tartotta és...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában, ez újabb fontos lépés a két ország között sokat javuló viszonyban a diplomáciai kapcsolatok másfél évvel ezelőtti helyreállítása...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2023/2024-es tanév érettségi vizsgaidőszaka. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an...
A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

A címlapról

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a...
„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában,...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival...
A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.